Landgoed de Wielewaal

‘Ready to welcome you, sir’

Het landgoed van onze voormalige stadsheld Frits Philips is allang niet meer in de staat waarin het verkeerde toen Frits overleed. De huidige eigenaar liet het namelijk met de grond gelijk maken en bouwde het daarna groter na met de originele tekeningen als leidraad. Marc Brouwers, die zijn geld verdient met sokken en panty’s, vond het huis te klein en liet het groter maken dan het oorspronkelijk was. Nog geen negen jaar later staat het landgoed met het – inmiddels 40 kamer tellende – huis erop te koop.

Unieke sfeerbeleving

Verkoopmakelaar Honders/Alting, gespecialiseerd in de verkoop van woningen in het luxe woonsegment, liet speciaal voor dit landgoed een filmpje maken dat spreekt tot de verbeelding. Butlers strijden tegen elkaar om de bediener van de nieuwe eigenaar te mogen worden. Zoals op de site van de makelaar vermeld wordt geeft de video slechts een beperkte indruk van wat het landgoed allemaal te bieden heeft. Toch is het een schot in de roos als je het mij vraagt. Een perfecte samenvatting van sfeer.

De waarde van emotie

Iedereen in Eindhoven is weleens nieuwsgierig geweest naar dit Landgoed. Hoe zou het eruit zien daar, achter dat mooie hek? Door het filmpje wordt Landgoed de Wielewaal weer verbonden aan de bijna legendarische man Frits Philips die zoveel voor Eindhoven betekende. De huidige eigenaar heeft door herbouwen en moderniseren veel waarde aan het landgoed toegevoegd. Toch is het de geschiedenis die dit pand speciaal maakt. Een geschiedenis die met een promo levend wordt gemaakt. De vraagprijs? Alleen voor oprecht geïnteresseerden op te vragen.

Ready to welcome you, my lady

Toch een heel klein puntje van kritiek: aan het eind van het sfeervolle filmpje zegt de opperbutler: ‘Ready to welcome you, sir.’ Eh, sir? Iemand met genoeg geld om de enorme hypotheek voor dit pand te kunnen dragen is volgens de makelaar in elk geval een man. Dat terwijl, om maar iemand te noemen, het vermogen van Charlene Lucille de Carvalho-Heineken wordt geschat op $11,7 miljard. Waarmee ze niet alleen de rijkste persoon met de Nederlandse nationaliteit is, maar ook de op elf na de rijkste vrouw ter wereld. Dus als mevrouw met haar man en vijf kinderen besluit terug te keren naar haar moederland lijkt me dit een leuk optrekje voor hen.

Bekijk het promotiefilmpje op YouTube >>

0 reacties

Plaats een Reactie

Wil je op dit artikel reageren?
Hieronder kun je jouw reactie achterlaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *